facebook
twitter

После

Фейк бюлетин

Вторична виктимизация

663

БУРГАС. АРЕСТАНТ ОБЕЗВРЕДИ ПОЛИЦАЙ С МЕТЛА и избяга. Полицаят няма сериозни наранявания, но е много разстроен и не спира да плаче. С него работят експерти от Института по психология на МВР. Умоляват се гражданите и медиите да проявят разбиране и да щадят психиката на българския полицай. Посттравматичната повторна виктимизация може да го убие и от това ще страда цялото общество. Нашите верни стражи на вътрешния ред доброволно са поели по Пътя на страданието и ние всички трябва да ги подкрепим.

***

МЪЖЪТ НА ХЕРО МУСТАФА ВДИГНА БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СКАНДАЛ в американското посолство. Семейната сцена продължи повече от час и се прекрати чак след намеса на Държавния департамент (американското Външно). 

- Нищо не съм направила! - защитаваше се неубедително Мустафа.

- Именно, че нищо не направи! - беснееше мъжът ѝ. - Можеше поне гримаса на отвращение да направиш, по дяволите тая балканска дипломация, shit happens all time long! Как можахме да се забутаме в тая варварска държава! Това не е държава, това е бардак! - и той счупи една китайска ваза на няколко хиляди години. - Занеси я на любовника си тая счупена ваза, да си правите попара в нея! 

- Не съм го провокирала! - пазеше се от шрапнелите на вазата Мустафа. - По никакъв начин не съм го предизвикала, бях си облечена нормално, видя ме, че не съм го поощрявала. 

- Каррррррамба! - смени парадигмата опозореният съпруг. - Триста дяволи! Шестотин псувни на майка ще науча и всичките ще му ги кажа в очите!...

- Това е вторична виктимизация! - протестира съпругата Мустафа. - Аз съм жертва за втори път. Първо ме насилва някакъв балкански субект, после най-близкият човек ме напада...

- Не, това не е вторична виктимизация, това е първична, ала половинчата саморазправа! Кой те караше да му се оставяш? Държавният департамент ли те накара? Къде в длъжностната ти характеристика пише, че трябва да позволяваш такова отношение? Какъв доклад ще напишеш сега? Напиши една грама, че мъжът ти е подчехленик с рогови израстъци!...

Тряс! Мъжът по невнимание бутна с рогата си мила семейна снимка, скъп спомен от щастливите предбалкански времена... 

***

HOW DARE WE! ПОДПАЛИ СЕ ГОРАТА НА АВСТРАЛИЯ, както по-рано горя Сибир, а също и лесовете по поречието на Амазонка. Учени еколози и психолози седнаха да мъдруват дали това е вторична или третична виктимизация на Грета Тунберг. Учените дълго мислиха как да помогнат на клетото дете, чието детство и чиито мечти всички ние ограбихме. How dare we!

***

ЗАЩО БИЕМ НЕГРИТЕ? СПАСИСОФИЯНЕЦЪТ БОРИС БОНЕВ гласува тайно за гербавия председател на Столичния общински съвет, след като десет години неуморно се бореше с модела "ГЕРБ" в управлението на столицата. 

- Какво сте се опулили в мене, то си е моя работа за кого ще гласувам! - защити се Бонев. - За разлика от Ицо Хазарта аз не съм пял на концерт на ГЕРБ. За разлика от Васко Кръпката мене Фандъкова не ме е направила почетен гражданин на София. За разлика от Лили Иванова аз нямам пенсия за заслуги. Хайде, ако обичате, не ме виктимизирайте излишно, бездруго ми е тежко и тепърва ще има да търся аргументация за странните си действия! 

Все още няма коментари

Още

Роден Бенелюкски край
Гърмежи

08.11.2019

729
Два аршина, една цел!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×